ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ANUGA 2013

Ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες η Διεθνής έκθεση Anuga, η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας.

Με σύνθημα “Taste like Greece” συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και “Greece is delicious” η Promo Solution, με ομαδικά περίπτερα συνολικής έκτασης 5.000τ.μ., με 220 ελληνικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

Οι εταιρίες είχαν μια σημαντική ευκαιρία να εκθέσουν τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής, με ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοποιήματα, κατεψυγμένα ψάρια και πολλά άλλα. Παράλληλα, στον χώρο γευσιγνωσίας, ομάδα Ελλήνων σεφ επιμελήθηκε τη δημιουργία, τη μαγειρική και την παρουσίαση μενού από τις κουζίνες τεσσάρων περιφερειών της χώρας, χρησιμοποιώντας προϊοντα των Ελλήνων εκθετών.

Κατά κοινή ομολογία, η παρουσία της χώρας μας ήταν αναβαθμισμένη και εντυπωσιακή ενώ συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή τύπο.

Η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών δείχνει πως η εξωστρέφεια και η προσπάθεια των ελλήνων παραγωγών να προβάλουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους έχει σαφώς βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων και ο κόπος των τελευταίων χρόνων να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Εμείς, θέλουμε με τη σειρά μας να συγχαρούμε τους πελάτες μας που έλαβαν μέρος και να ευχηθούμε επιτυχία σε κάθε τέτοια κίνηση που προάγει τον γαστρονομικό μας πολιτισμό!