ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Πέντε διακρίσεις - ένα πρώτο βραβείο κατηγορίας και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις (3α βραβεία) - απέσπασε η εταιρία μας στον Διεθνή διαγωνισμό "FINAT International Labelling Competition 2014" και όπως είναι φυσικό, η χαρά μας δεν περιγράφεται!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελούμε τη μοναδική ελληνική εταιρία που λαμβάνει πρώτο βραβείο σ' έναν διεθνή διαγωνισμό με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, όπου οι ετικέτες βραβεύονται για τον τρόπο παραγωγής και την τελική ποιότητα εκτύπωσης, με κριτές διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου και αυστηρά κριτήρια που ορίζονται από τον Διεθνή Οργανισμό FINAT (World-wide Association for Self- Adhesive Labels and Related Products).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του FINAT, που έγινε από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, στο Μονακό, όπου έγινε και η απονομή των βραβείων.

 Οι ετικέτες που βραβεύτηκαν (με τη σειρά που εμφανίζονται) είναι:

 Rhyton Cretan Thyme Honey - 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Food labels»

Σε μια έκταση γης πλούσια σε γεωλογική πολυμορφία και βιοποικιλότητα, στον νομό Χανίων, η εταιρία Rhyton συνδυάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο και τις παραδοσιακές μελισσοκομικές πρακτικές και προσφέρει Ένα θυμαρίσιο μέλι με ξεχωριστό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.

Το σχέδιο της ετικέτας αναπαριστά τη συλλογή γύρης από τους ανθήρες των στημόνων και νέκταρος από το βάθος του κάλυκα του άνθους. Το δημιουργικό της ετικέτας ανήκει στον Μιχάλη Αρκόπουλο (Art direction) και στον κορυφαίο Έλληνα εικονογράφο Αλέξη Μάρκου (Illustration).

39th Parallel Lesbos Marmelada - Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Rotary Letterpress»

Η εταιρία 39th parallel δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική, και με έδρα το Σαντιάγο της Χιλής, προωθεί ελληνικά προϊόντα γαστρονομίας, που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Η μαρμελάδα βατόμουρο και ούζο είναι μια μαρμελάδα ξεχωριστή, που «παντρεύει» δυο συστατικά αρκετά διαφορετικά αλλά συνάμα πολύ γευστικά και μία ετικέτα από τη δημιουργική ομάδα της Foodwill, που επίσης ξεχωρίζει!

Agrecofarms Artichoke Paste - Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Food labels»

Στο κτήμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καλλιεργούνται και παράγονται νοστιμιές του τόπου, σε περιορισμένες ποσότητες. Ένα από αυτά τα γνήσια κρητικά προϊόντα είναι και η πάστα αγκινάρας. Μια ετικέτα με έντονη ελληνική ταυτότητα, της οποίας το εικαστικό ανήκει στο δημιουργικό τμήμα του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκης - GRECOTEL.

ILIADA Extra Virgin Olive Oil - Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία
 “Sets of labels”

Μια σειρά από τρία Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, από τη Σητεία Λασιθίου, τα Πεζά Ηρακλείου και την Καλαμάτα. Η σειρά ILIADA ανήκει στη Μεσσηνιακή εταιρία ΑΓΡΟΒΙΜ, και περιλαμβάνει αρκετά ακόμη προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, ενώ το δημιουργικό των ετικετών υπογράφει η Mousegraphics.

Moi, je m’ en fous - Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Wine Labels»

Μια σειρά κρασιών από το Domaine Messenicolas, του οινοποιού  Γ. Καραμήτρου - λευκό, ροζέ και ερυθρό ξηρό - από τη σοδειά του 2013, από Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αμβούργου και Λιμνιώνα αντίστοιχα, που καλλιεργούνται στην Αμπελουργική Ζώνη ΟΠΑΠ του Μεσενικόλα Καρδίτσας. Μια σειρά ετικετών, όπου αποτυπώνεται με κωμική διάθεση η χαλάρωση, η ξεγνοιασιά και η “καλή τρέλα” που φέρνει η οινοποσία, μέσα από τους ήρωες που δημιούργησε ο εικαστικός Ανδρέας Μπούκας, σε δημιουργικό της BrandHouse.