Μια πραγματική καινοτομία, από 10 γυναίκες ερευνήτριες.
Δέκα γυναίκες, όλες χημικοί μηχανικοί, όλες κάτω των 30 ετών, υπότροφες και διδακτορικές φοιτήτριες-ερευνήτριες του εργαστηρίου Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας (DiMes), στην Ιταλία, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Bruno De Cindio, μετέτρεψαν μια απλή ιδέα σε ένα επαναστατικό προϊόν.
Μια ιδέα που σίγουρα θα δελεάσει τους γίγαντες της βιομηχανίας τροφίμων…
Η ιδέα της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μια εναλλακτική στις συμβατικές σάλτσες σε φακελάκι-μερίδα (όπως μαγιονέζα, κέτσαπ κ.λπ.) που όχι απλώς να περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά να ΕΙΝΑΙ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εμπλουτίζοντάς το με βότανα και μπαχαρικά της Μεσογείου, όπως βασιλικό, λεμόνι ακόμη και τσίλι! Επιπλέον, ένα προϊόν βολικό, μιας και η μορφή του σε τζελ του επιτρέπει να “κολλήσει” στα διάφορα τρόφιμα, όπως στα φύλλα της σαλάτας, αποτρέποντας έτσι τις “διαρροές λαδιού” στα ρούχα όσων το καταναλώνουν!
"Έχουμε σκεφτεί όλους εκείνους που βρίσκονται σε διαρκή βιασύνη και έχουν λίγο χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα: μητέρες, εργαζόμενους στο γραφείο, ανθρώπους στο δρόμο” λέει η μηχανικός Βαλεντίνα Mancina.
Ένα προϊόν που θα ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες του νέου προφίλ καταναλωτή: που έχει ελάχιστο χρόνο για να φάει και καταφεύγει σε “έτοιμα” γεύματα ,αλλά δεν θέλει να συμβιβαστεί όσον αφορά την ποιότητα και τη γεύση του τι καταναλώνει.
Ένα ελαιόλαδο-τζελ 100% φυτικό, χωρίς πρόσθετα τεχνητά συντηρητικά, που διατηρεί αναλλοίωτα τα οργανολητπικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, αλλά και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Και επιπλέον, με διάρκεια ζωής αντίστοιχη του ρευστού ελαιολάδου!
Επιπλέον, εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι οι ερευνήτριες αυτές δημιούργησαν ένα προϊόν και με μεγάλη εμπορική σημασία, κι αυτό αποτελεί ένα θετικό σημάδι για μια χώρα όπου η ανεργία είναι πολύ υψηλή, που από τον βορρά ως τον νότο, μαστίζεται από το δυσάρεστο φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων», όπως αποκαλλούν τη μετανάστευση όλο και περισσότερων επιστημόνων.
Πηγή: larepubblica.it